Zadzwoń teraz:
+48 783 100 557
Historia marki „Krogal” zaczęła się w latach 60. ubiegłego wieku. Wtedy to brzeski Z.C "Cukrogal" w swojej filii w Głuchołazach wyprodukował pierwsze krówki, które szybko zyskały popularność. Do sukcesu marki przyczyniło się powierzenie receptury i procesu wytwarzania słodyczy doświadczonym specjalistom. Wypracowane wówczas standardy pracy i dbałość o walory smakowe słodyczy sprawiły, że marka na stałe wpisała się w tradycje cukiernicze na rynku polskim.
Dziś tradycję wyrobów "Cukrogal" kontynuuje firma PORTERO SP Z O.O. Zajmujemy się wytwarzaniem tradycyjnych krówek pod marką „Krogal”. Receptury i bogate doświadczenie, pozyskane od poprzedników, pozwala dostarczać kolejnym pokoleniom odbiorców smaczne krówki w dobrze znanych opakowaniach. Utrzymanie wysokiej jakości wyrobów możliwe jest dzięki wdrożeniu międzynarodowych standardów produkcji, potwierdzonych certyfikatami IFS, HACCP, GMP i GHP. Od początku XXI wieku, w słodyczach „Krogal” rozsmakowali się również odbiorcy zagraniczni.